У Брюховичах троє шахраїв вкрали 2 гектари лісу

13:15 31 травня 2021 р.

Фото до новини

Правоохоронці викрили осіб, які незаконно заволоділи землями лісового фонду майже на 20 млн грн.

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом фігурантам, одного з яких підозрюють у відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом (ч.1 ст.209 КК України), його спільника – у зловживанні своїми повноваженнями (ч.3 ст.365-2 КК України), а також жительці області, причетній до розпорядження майном, отриманим злочинним шляхом (ч.1 ст.209 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області, пише Dailylviv.

Встановлено, що впродовж липня – серпня 2020 року один з чоловіків розробив механізм протиправного заволодіння землями лісового фонду на території Брюховицької сільради і, шляхом підробки документів та фальсифікації рішення сільради, разом зі спільником-держреєстратором оформили на підставних осіб 6 ділянок загальною площею майже 2 га. Згодом підозрювані перепродали ці ділянки кілька разів. Одну з підставних осіб уже встановлено, нею виявилася жителька Львівської області.

За попередньою інформацією, вартість незаконно вилучених земель становить майже 20 млн грн.

Під час проведення обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання підозрюваних вилучено: документацію, електронні носії інформації, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Проводяться заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до такої протиправної діяльності.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими ВП №4  Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті, інкримінованої організаторові та жінці, на яку оформляли землю, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна, адержреєстраторові - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Львівщині арештували землю пасовища

Господарський суд зменшив площу кар'єру піску на Львівщині

Обікрали армію: західне КЕЧ - за схемою з підрядниками

На Львівщині півтора року незаконно видобували керамзитову глину

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів