Цього року на Львівщині відкрито 65 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

10:40 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: epochtimes.com.ua

А встановлено їх в області в 2013-му понад 180.

Про це повідомляє сьогодні, 20 листопада, прес-служба обласної прокуратури. За її інформацією, у 2013 році правоохоронцями розпочато 65 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення.

Наразі вже закінчено досудове розслідування із скеруванням обвинувальних актів до суду в 57 кримінальних провадженнях стосовно 76 осіб. При цьому органами прокуратури завершено досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях. Ще у 38 завершено розслідування слідчими ГУ МВС України у Львівській області, у яких прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво.

Загалом у закінчених кримінальних провадженнях встановлено 181 кримінальне правопорушення з ознаками корупції. При цьому активно застосовується інститут укладення угод.

Так, у 29 провадженнях укладено 32 угоди про визнання винуватості, 26 (стосовно 29 осіб), з яких затверджені судами з постановленням обвинувальних вироків. Решта – ще перебувають на розгляді в суді.

37 зі закінчених кримінальних проваджень – про одержання неправомірної вигоди (хабарів). Чотири – про комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права.

Десять – про зловживання владою або службовим становищем. Чотири – про зловживання впливом. Два – про заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, двоє – працівники митної служби України, 11 – органів внутрішніх справ, 15 – посадові особи органів державної влади, 13 – працівники системи охорони здоров’я, семеро – службові особи юридичних осіб приватного права, 12 – посадові особимісцевого самоврядування, 6 посадовців системи освіти, двоє – працівники державної виконавчої служби, стільки ж службових осіб державної податкової інспекції та системи виконання покарань, по одному – державної міграційної служби й суду.

Відсторонено від посад 34 особи, яким оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень з ознаками корупції. Ще 23 особи звільнено з посад до підозри.

Як інформував «ЩЛ», цього року станом на 11 жовтня посадовці Львівщини 69 разів не встояли перед «неправомірною вигодою», однак корупціонерів уже змусили відшкодувати 100 тисяч грн. збитків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів