Третя смерть громадянина України, затриманого поліцією у Польщі

19:41 4 грудня 2021 р.

Фото до новини

У місті Скєрнєвіце Лодзького воєводства (центр Польщі) після затримання поліцією у п'ятницю ввечері помер 38-річний громадянин України.

За інформацією Окружної прокуратури у Лодзі померлий поводився агресивно і був затриманий цивільними особами ще до прибуття поліції, повідомляє Укрінформ із посиланням на Fakt.pl, пише Dailylviv.com.

Як повідомив речник Окружної прокуратури у Лодзі Кшиштоф Копаня, чоловік поводився агресивно щодо перехожих, напав з палицею на жінку, яка стояла на зупинці громадського транспорту.

“До того, як на місце прибули поліцейські, чоловік був затриманий сторонніми особами, йдеться про щонайменше трьох цивільних осіб”,- повідомив Копаня.

За його інформацією, поліцейські закули українця в кайданки, більше не застосовуючи щодо нього фізичної сили.

Невдовзі після цього чоловіку стало зле, і він знепритомнів. На місце прибули рятувальники, які намагалися реанімувати чоловіка, однак він помер.

За словами Копані, зараз прокуратура намагається встановити усі обставини трагічної події.

Як повідомляв Укрінформ, торік в листопаді також у Лодзькому воєводстві РП в результаті застосування поліцейськими електрошокера помер 44-річний уродженець Тернопільської області. У лютому цього року прокуратура повідомила, що між смертю громадянина України в Польщі та застосуванням перед цим проти нього поліцією електрошокера немає безпосереднього причинно-наслідкового зв’язку. Як уточнили Укрінформу у прокуратурі, чоловік мав проблеми зі здоров’ям.

У Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті. Окружна прокуратура у Щеціні висунула звинувачення дев’ятьом особам у справі смерті Никифоренка. Поліцейським, які брали участь у затриманні та побитті українця, загрожує до 10 років ув’язнення, іншим особам – до п’яти років.

У Вроцлаві вимагають з'ясування обставин смерті 25-річного українця

Вивезла тіло українця в ліс: поліціянти знайшли власницю нелегальної столярні в Польщі

Вантаж з крану розчавив працівника з України в Польщі: знайшли причину

У Польщі біля колії знайшли рештки українця, який був на карантині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів