Торік на Львівщині за нищення лісів відповіли 220 посадовців

18:44 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Проти них відкрили 14 кримінальних проваджень, чотири з яких скерували до суду.

У 2013 році обласна прокуратура притягнула до відповідальності за порушення у сфері охорони лісів понад 220 посадовців і розпочала проти них 14 кримінальних проваджень, чотири з яких скеровано до суду з обвинувальними актами. Окрім того, за наслідками розгляду 90 подань скасовано низку незаконних актів органів місцевого самоврядування, а до державного бюджету відшкодовано 360 тисяч грн.

Натомість до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 223 посадові особи органів влади та місцевого самоврядування, з яких 152 – органів контролю. А до суду заявлено 30 позовів про відшкодування шкоди, завданої лісопорушеннями, на загальну суму 170 тисяч грн.

Судами вже порушено провадження за 23 такими позовами загальною сумою 145 тисяч грн. Більшість із – уже задоволено. 

Безпосередньо відділом захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури області проведено дві перевірки у вказаній сфері. Зокрема – в Державній екологічній інспекції у Львівській області і Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, за наслідками яких з метою усунення виявлених порушень керівникам вказаних органів контролю внесено подання. За результатами розгляду зазначених подань притягнуто до дисциплінарної відповідальності 6 посадових осіб.

Про це повідомляє сьогодні, 9 січня, прес-служба обласної прокуратури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів