Телефонний шахрай ошукав на Львівщині 59-річну жінку

12:31 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zvst.ru

Для того, щоб перерахувати йому 8 тисяч гривень на «викуп» сина у міліціонерів, вона оформляла кредит.

Як повідомляє сьогодні, 24 грудня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, 59-річна мешканка Дрогобича поскаржилася співробітникам міського відділу міліції, що їй зателефонував із прихованого номера молодик, який, представившись її сином, розповів про «проблеми, котрі можна владнати за 8 тисяч гривень». Мовляв, його нібито затримали працівники міліції й він повинен відкупитися від них.

При цьому шахрай просив у схвильованої жінки не телефонувати йому на мобільний телефон, бо той нібито знаходиться у правоохоронців. Оскільки дрогобичанка була переконана, що розмовляє зі своїм сином, вона повірила у все, що розповів їй аферист по телефону.

«Рятуючи сина», жінка оформила кредит та перерахувала кошти у сумі 8 тисяч гривень на рахунок, який вказав їй шахрай. Через декілька хвилин дрогобичанці повідомили, що кошти на вказаний їй рахунок надійшли, відтак її сина відпустять через 30 хвилин. 

Тільки після цього вона зателефонувала синові, який сказав, що увесь день знаходиться на роботі. Щойно тоді жінка звернулася до міліції.

Інформуючи про це, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС радить:

Для того, щоб уникнути небезпеки та не стати жертвою шахраїв, насамперед, не втрачайте здорового глузду. Перш за все постарайтеся набрати номер саме тієї людини, яка вам дзвонить і яка, начебто, потрапила у біду,  або комусь з тих, хто знаходиться у її оточенні – синові, чоловікові, товаришу.

Словом, перевірте – чи дійсно той хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Наголошуємо, що у жодному разі не слід передавати, перераховувати чи надсилати гроші невідомим особам, а необхідно ж одразу зателефонувати в міліцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів