Свистун казала правду і одержала новорічний подарунок від суду у Львові

14:11 31 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні Галицький районний суд Львова виніс виправдувальний вирок у справі Інни Свистун, керівниці міського управління комунальної власності.

Раніше прокуратура висунула їй підозру у службовій недбалості, однак посадовиця усі звинувачення відкидала і вважала підозру замовною через свою принципову і чесну позицію.

Про це пресслужба ЛМР повідомила DailyLviv.

«Суд скасував маячню прокуратури щодо моєї підозри і обвинувального акту. Я отримала сатисфакцію: добро завжди перемагає зло. Сьогодні усі черговий раз переконалися в абсолютній некомпетентності прокуратури, яка підготувала ці матеріали до суду, абсолютно не доклавши зусиль, щоб дослідити справу. Суть звинувачення полягала в тому, що я, нібито, неправильно застосувала орендну ставку для громадських організацій, які орендують в міста площі. Місто Львів, як і кожне інше місто, надає преференції громадським організаціям — до 70 метрів квадратних площі ставка 2%, більше 70 метрів квадратних площі - 6%. А прокуратура вважає, що за всі площі організації мають платити 6%, як ресторани. Це повний абсурд. Наша методика чітко відповідає постанові Кабміну, є роз’яснення фонду держмайна, що ми це вірно застосовуємо.

Прокуратура тратила гроші платників податків, ходила до суду, і за це хтось має відповісти, бо якщо хтось зловживає владою, мають бути наслідки. Дякую всім, хто підтримував і допомагав! Працюємо далі на благо громади міста!", — прокоментувала Інна Свистун, керівниця управління комунальної власності ЛМР.

Нагадаємо, 6 травня 2020 року керівниці міського управління комунальної власності Інні Свистун оголосили підозру у службовій недбалості. За версією прокуратури, Інна Свистун уклала деякі договори про оренду за зниженою ставкою, внаслідок чого міський бюджет нібито втратив майже 1,2 млн грн. Натомість посадовиця вважала підозру замовною через свою принципову і чесну позицію щодо управління комунальним майном.

Галицький районний суд 7 травня обрав запобіжний захід у вигляді застави 42 тис. грн, а також відсторонив Інну Свистун від займаної посади на час проведення слідства. Відтак, посадовиця подала апеляційну скаргу на це рішення суду. А вже 26 травня апеляційний суд Львівської області скасував ухвалу про відсторонення й поновив Інну Свистун на роботі. Загалом у цій справі відбулося кілька судових засідань. Сьогодні ж, 31 грудня, Галицький районний суд Львова виніс виправдувальний вирок у цій справі.

Інна Свистун також є депутаткою Львівської обласної ради і належить до партійної фракції "Самопоміч".

Свистун - у комісію комунального майна, Гагалюка - агропрому та інвестицій: облрада внесла зміни до складу депутатських комісій

Львівська тергромада житиме у 2021 році на 11 млрд грн: прийняли бюджет

Мер Львова матиме зарплату, надбавки, матеріальну допомогу. Рада все схвалила

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів