Судитимуть посадовицю райлікарні на Львівщині та підрядника за крадіжку ₴700 тис. на ремонті ліфтів

12:35 24 вересня 2024 р.

Фото до новини

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора з економічних питань однієї із районних лікарень Львівщини та керівника підрядного товариства.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

Їм інкримінують зловживання службовим становищем та пособництво у зловживанні службовим становищем відповідно (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідством встановлено, що у 2022 році посадовиця, зловживаючи службовим становищем,  організувала перемогу у тендері «потрібного» для неї підрядного товариства.  Останнє мало надати послуги щодо капітального ремонту трьох ліфтів із заміною ліфтового обладнання у одній із районних лікарень Львівщини.

Читайте також: На Львівщині заступник голови міськради вкрав майже ₴1 млн на придбанні Starlink та генераторів

Надалі, на виконання умов договору, переможцем тендеру було змонтовано пасажирські ліфти. Проте технічні параметри та їх тип не відповідали вимогам тендерної, проєктно-кошторисної та звітної документації.

Директор товариства,  знаючи про це, вніс у офіційні документи неправдиві відомості. В акті приймання виконаних будівельних робіт та довідці про їх вартість вказав устаткування, яке не відповідає фактично встановленому, а також завищив його вартість.

Таким чином, суб’єкту господарювання безпідставно перераховано майже 700 тис. грн.

Читайте також: Ексдиректор яворівської лікарні «нагрів» на опаленні закладу понад ₴1 млн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів