Судитимуть мешканця Дрогобиччини, який захопив прибережну смугу водосховища

11:09 14 березня 2024 р.

Фото до новини

На захопленій ділянці чоловік засіяв сільськогосподарську культуру.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

Прокурори Дрогобицької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного місцевого мешканця за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронній зоні (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений без дозвільних документів самовільно зайняв земельну ділянку, яка є прибережною захисною смугою водосховища.

Читайте також: У Львові підприємство захопило міську землю, щоб продавати автівки

Для цього чоловік вийшов за межі орендованих ним земельних ділянок, розорав вищевказану прилеглу землю та засіяв там сільськогосподарську культуру.

В ході слідства захисну смугу водосховища добровільно звільнено та приведено в попередній стан.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Дрогобицького районного управління поліції Головного управління поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадуємо:

У березні 2024 року Господарський суд Львівської області змусив забудовника повернути земельну ділянку та сплатити понад 1,6 млн орендної плати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів