Судитимуть керівництво військкомату на Львівщині за хабарництво

09:10 12 червня 2023 р.

Фото до новини

Перед судом постане керівництво військкомату на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через державний кордон.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.com.

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно керівника Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру, які за гроші підробляли документи щодо непридатності до військової служби.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зокрема, зловмисники за хабар організували військовозобов’язаному громадянину без будь-яких захворювань, які б заважали йому проходити військову службу за станом здоров’я, пакет документів про відстрочку від мобілізації.

За  3 тис. доларів США йому надали підроблені медичні документи та складений відповідно висновок військово-лікарської комісії. У пакет «послуг» входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із відміткою про тимчасову непридатність до військової служби у воєнний час.  Це надавало ухилянту право вільно перетинати державний кордон України.

Крім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога однієї із місцевих лікарень до складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів. Лікарка, без проведення медичного огляду військовозобов’язаного та відсутності результатів спеціальних лабораторних досліджень, склала акт дослідження стану здоров’я.  До нього вона внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних хвороб у стадіях загострення.

Чотири фігуранти звинувачуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 332 КК України - сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів;

ч. 3 ст. 368 КК України - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища;

ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України - організація службового підроблення, а саме складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, за наступних обставин.

Учасникам організованої групи загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора.

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

ДБР взяло на хабарі начальника ексрайвійськкомату на Львівщині, який діяв у парі з ВЛК

 

На Львівщині суд взяв під варту лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів