Суддя з Кривого Рогу працюватиме один рік у райсуді міста Львова

19:02 16 жовтня 2024 р.

Фото до новини

У зв’язку з виявленням надмірного судового навантаження у Франківському районному суді міста Львова.

Про це повідомила ВККС, пише DailyLviv.com. 16 жовтня 2024 року в засіданні Першої палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглянуто питання щодо внесення подання з рекомендацією про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для відправлення правосуддя.

У зв’язку з виявленням надмірного судового навантаження Комісія вирішила внести до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про відрядження строком на один рік судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Чорного Ігоря Ярославовича до Франківського районного суду міста Львова.

Цікаво, що ще 23 вересня 2021 року Жовтневий районний суд Кривого Рогу повідомив, що з 24 вересня 2021 року у судді Чорного Ігоря Ярославовича, призначененого Указом Президента України № 410/2016 від 24.09.2016 року "Про призначення суддів", закінчився п’ятирічний строк повноважень судді.

Усі справи, які перебували у провадженні цього судді та не завершені розглядом, мали бути перерозподілені між іншими суддями Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області для їх розгляду.

Аж до липня 2024 року Ігор Чорний обіймав посаду судді в зазначеному суді, але не здійснював правосуддя у зв’язку зі закінченням строку повноважень. У квітні 2024 року Вища рада правосуддя внесла Президентові України подання про призначення Чорного І.Я. на посаду судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Президент України Володимир Зеленський це подання підтримав 4 липня 2024 року.

І ось тепер - відрядження судді Чорного до Львова.

Нагадаємо, що у серпні цього року звільнили з посади суддю Франківського районного суду міста Львова Марію Мартинишин. 

Читайте такожСуддя не може належати до політичної партії чи професійної спілки - Кодекс суддівської етики

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів