Суд переніс розгляд справи про Грибовицьку трагедію

12:40 2 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Засідання в Жовківському райсуді не відбулося через відсутність представників компанії, яка наразі відповідає за полігон у Грибовичах.

Торік у травні на полігоні твердих побутових відходів під Львовом спалахнула пожежа та стався обвал. Загинули четверо людей. Розслідування тривало вісім місяців. Справу нарешті передали до Жовківського районного суду, але одразу ж, з першого засідання, процес забуксував.

Учора в Жовківському райсуді мало відбутися перше слухання у справі про трагедію в Грибовичах. На лаві підсудних – троє підозрюваних. Екс-начальник підприємства, яке обслуговувало полігон, його заступник і колишній директор полігону. Горбаля, Куприча і Плашенка звинувачують у службовій недбалості, через яку загинули троє людей під час гасіння пожежі на полігоні й порушенні норм екологічної безпеки.

Колишньому директорові комунального підприємства Богдану Горбалю – 72 роки. У руках він тримає заспокійливе. Стверджує, що дотримувався всіх санітарних норм, а обвал стався через дії пожежників.

Богдан Горбаль запевнив: «25 років все нормально було, пожежники приїжджали, то не перший раз в нас загорялося, розумієте приїхали десь двадцять пожежників всі хотіли показати, що то моментально можна все зробити. Години лили воду, навіть більше».

Натомість прокурор Остап Сидор наполягає: «Слідство довело, що полігон експлуатували неправильно. Матеріали які підтверджують порушення при складуванні цих відходів – це неналежне перешарування, неущільнення недотримання кутів ухилу, укосів належних кутів – укосів полігонів, внаслідок чого що зумовило можливість їхнього зсуву».

Однак родичі загиблих вимагають, щоб судили не лише комунальників, а й керівництво Львівської мерії, зокрема екс-начальника ЖКГ Юрія Гольця, якого затримали за підозрою в хабарництві, і самого мера – Андрія Садового. Потерпіла Ірина Юнко заявила: «Той, хто був у той день, керував тим всім, він так само в першу чергу має тут сидіти і ті що в міській владі сидять і тим керували, що занедбали полігон».

А адвокат потерпілих.Дмитро Гудима запевнив: «Будемо заявляти таке клопотання про допит свідків і одним зі свідків в цій справі ще на стадії ще досудового розслідування був міський голова Львова є питання обсягу повноважень. на скільки міський голова був обізнаний з тою ситуацією, на скільки він міг вплинути на ту ситуацію на сміттєзвалищі».

Але суддя одразу ж закрив засідання – через відсутність представників компанії, яка наразі відповідає за полігон у Грибовичах. Вони теж – учасники процесу.

Суддя пояснив: «У нас не повідомили належним чином представник цивільного відповідача, я розумію, що вони ще шукають собі якусь юридичну допомогу, тому справу відкладемо».

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в телепрограмі «Подробиці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів