Суд зобов’язав порушити справу щодо ексглави СБУ

13:00 22 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальну справу щодо колишнього голови Служби безпеки України Василя Грицака.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 22 листопада, в агенції «Укрінформ», розповіла прессекретар НАБУ Світлана Олефіра. За її словами, «була ухвала Вищого антикорупційного суду, відповідно до якої було внесено до ЄРДР відомості».

Олефіра відмовилася назвати кваліфікацію злочину, за якою порушили справу, пославшись на таємницю слідства. Водночас, у ВАКС повідомили «Укрінформу», що суд зобов’язав НАБУ порушити справу за статтею 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем), статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень, статтею 366 (службове підроблення), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), статтею 111 (державна зрада) та статтею 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Василь Грицак очолював СБУ з 2 липня 2015 до 3 червня 2019 року.

Як інформував «ЩЛ», прокурори вручили підозру міському голові Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів