Суд визнав незаконним рішення ЛОР про право власності на сім міських приміщень, де розміщені медичні заклади

19:10 14 січня 2020 р.

Фото до новини

Cьогодні суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив в силі рішення першої та апеляційної інстанцій щодо 7 об’єктів нерухомого майна, в яких розміщені медичні заклади. Це означає, що визнано незаконним рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності територіальних громад на ці приміщення.

Про це повідомили в юридичному департаменті ЛМР. 

«З комунальної власності у спільну власність територіальних громад Львівської області, без відома та згоди Львівської міської ради, загалом вибуло 18 об'єктів нерухомого майна, в яких розташовувались заклади охорони здоров'я. Відтак, у 2017 Львівська міська рада звернулась до Господарського суду міста Києва про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради, зокрема, на 7 об'єктів. А це: на відділення фтизіопульмонології в будинку № 24 на вул. Лемківській; пульмонологічне та фтизіопедіатричне відділення в будинку № 14 на вул. Устияновича; будівлі в будинку № 274 на вул. Замарстинівській; лікувальний корпус, адмінкорпус в будинку № 233 на вул. Личаківській; другий лікувальний корпус, в будинку № 81 на вул. Замарстинівській у м. Львові; лікувальний корпус «А-2» в будинку № 4а на вул. Кордуби, головний лікувальний корпус в будинку № 83 на вул. Замарстинівській у м. Львові.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 26.07.2018, яке залишене без змін, Постановою Північного апеляційного господарського суду від 23.09.2019 року, позов ЛМР задоволено у повному обсязі. Відтак, Львівською обласною радою було подано касаційну скаргу на ці рішення. Сьогодні відбулося засідання Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду у цій справі. Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив в силі рішення першої та апеляційної інстанцій", — повідомили в юридичному департаменті ЛМР.

Також сьогодні у касаційному суді триває спір між ЛМР і ЛОР щодо 11 об'єктів: Львівський міський психоневрологічний диспансер за адресою: вул. Коциловського, 15а, вул. О. Басараб, 2, вул. Коциловського, 30/32; Комунальний будинок № 1 м. Львова для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки за адресою: м. Львів, вул. Комаринця, 2а; Комунальний будинок № 2 для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки за адресою: м. Львів, вул. Антоновича, 117; м. Львів, вул. Житомирська, 8а; м. Львів, вул. Гіпсова, 40; Комунальний дитячий туберкульозний санаторій за адресою: м. Львів, вул. Антоновича, 80; Комунальний дитячий ревмокардіологічний санаторій за адресою: м. Львів, вул. Коновальця, 116; м. Львів, вул. Коновальця, 114.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів