Суд призначив цілодобовий домашній арешт самбірському військкоматівцю

21:52 21 вересня 2023 р.

Фото до новини

ДБР клопотало про обрання для обох підозрюваних тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР), пише Dailylviv.com.

21 вересня Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що на Львівщині, який разом з іншим військовослужбовцем цього центру підозрюється у незаконному позбавленні волі та катуванні двох громадян. Засідання щодо іншого фігуранта побиття ще триває.

Зазначимо, що працівники ДБР подали клопотання про обрання для обох підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 

Нагадаємо, як встановило слідство, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу більше тижня утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

19 вересня 2023 року під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. ДБР одразу ж розпочало розслідування.

20 вересня обом військовослужбовцям повідомили про підозруу незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України). 

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

У Львові перевірять відео про силове затримання військовозобов'язаного працівниками ТЦК і СП

Не чекати повістки: чоловіки Львівщини віком від 18 до 60 років мають прибути до ТЦК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів