Стрєлков і Кº збили пасажирський лайнер у небі України: вирок суду у Гаазі

15:16 17 листопада 2022 р.

Фото до новини

Гаазький суд ухвалив, що малайзійського лайнера MH17 було збито ракетою ЗРК "Бук", запущеною з боку селища Первомайське.

Про це повідомив Newsru.com, пише Dailylviv.com.

Ця територія була під контролем бойовиків ДНР. Суд вважає версію звинувачення доведеною.

Нідерландський суд заявив, що Москва контролювала підтримуваних Росією сепаратистів на сході України, коли в 2014 році був збитий рейс 17 малайзійських авіаліній, внаслідок чого загинули всі 298 людей на борту.

У Нідерландах сьогодні оголошують вирок у справі про збитий над Україною у липні 2014 року пасажирський авіалайнер MH17. У катастрофі тоді загинули 298 людей.

Підсудні – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський (Похмурий), Олег Пулатов (Гюрза), Леонід Харченко (Крот) – звинувачуються у вбивстві 298 осіб та аварії авіалайнера. 

Підсудні не беруть участь у слуханнях. 

Пулатов – єдиний з них, хто через адвоката заявив про свою невинність.

Згодом Гаазький суд визнав винними трьох підозрюваних по справі про катастрофу малайзійського літака рейсу MH17 у 2014 році на Донбасі: Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка.

"Гіркін, Дубінський і Харченко поміщаються у в'язницю. На думку суду, їхні дії призвели до катастрофи літака. Вони винні у вбивстві 298 осіб. Вони визнаються винними", - заявили в суді.

Суд ухвалив, що четвертий підозрюваний у справі - Олег Пулатов - є невинним.

"На Пулатова не накладається жодна кримінальна відповідальність, як на інших обвинувачених. Пулатов оголошується невинним за обома пунктами, за якими він підозрювався. Таким чином відхиляється вимога прокуратури помістити його до в'язниці", - заявив головуючий суддя.

23 держави долучаються до справи України проти рф у Європейському суді з прав людини. Перелік

Встановлено номер «Бука», з якого росіяни збили «Боїнг» над Україною (+відео)

Малайзійський «Boeing» збили над Донбасом рашисти, – ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів