Стерв’ятники з «Беркута» б'ють лежачих біля АП

22:54 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: news.liga.net

Багато хто мені телефонує і намагається дізнатись як я туди потрапив? Деякі телеканали яким було надано це відео, відповіли, що воно фейкове. 1 грудня близько 18-ї години я, як і інші журналісти стояв біля Адміністрації Президента та знімав на відео протистояння пікетувальників та «Беркута».


Раптом під ногами у одного чоловіка, скоріше за все він є журналістом, оскільки також стояв поряд зі мною і тримав в руках камеру, вибухнула димова граната. Він впав на землю, я намагався привести його до тями, але чоловік був без свідомості. Через кілька секунд «Беркут» пішов у наступ, а я відтягнув його до будівлі аби його не затоптали. «Беркут» пробіг повз нас, і так я залишився з іншої сторони фронту. Пройшло хвилин 5, а чоловік не приходив до тями, тому я звернувся до ментів, щоб ті допомогли мені донести його до швидкої яка стояла біля самого входу в адміністрацію. Швидка поїхала, я не сів в неї, а залишився.

Накинув на себе капюшон і стояв біля стінки та тримав телефон біля вуха, створював вигляд, що щось комусь доповідаю російською, а іншим телефоном, який ледь виглядав з кишені, знімав ці катування. Покидьки, вони ж називають себе «Беркутом», страшенно били людей, які нічого не робили, просто лежали на граніті. У одного чоловіка мент знайшов якийсь клаптик паперу і засунув йому прямо в рота і плюнув йому в обличчя.

Через хвилин 15 до мене підійшов якийсь співробітник з рацією і запитав хто я такий? Я відповів: «Мне приказал здесь стоять Сергей Петрович». Чоловік попросив, щоб я надав йому посвідчення. Я довго рився в своїй сумці, аж раптом його хтось покликав і я хутко звідти пішов.

Переконаний аби менти з'ясували, що я журналіст, який просто стояв 15 хвилин поряд з людьми, яких б'ють ногами та дубинками - тоді цього відео ніхто б не побачив.

Володимир ТИЩЕНКО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Нова Україна

 

новобудови Львів