Спіймали диверсанта, який готував серію підпалів на Укрзалізниці

13:15 22 липня 2024 р.

Фото до новини

СБУ спільно з Нацполіцією затримали диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці в Києві.

 Про це повідомила СБУ, пише  DailyLviv.com.

Затриманим виявився місцевий житель. У поле зору російської розвідки він потрапив, шукаючи швидкого заробітку в телеграм-каналах.

Встановлено, що основними цілями РФ були релейні шафи, розташовані вздовж магістральних залізничних ліній на території Києва.

Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив «ціль на підпал» із куратором, після чого вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її. Надалі він відзняв загоряння шафи на камеру телефона, щоб прозвітувати російській спецслужбі.

Читайте також: Диверсант з паспортом ЄС намагався підірвати колію, якою в Україну їде західне озброєння

СБУ задокументувала підривну діяльність диверсанта та в результаті спецоперації затримала його у Києві «по гарячих слідах». Слідством з'ясовано, що зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці й тим самим зашкодити логістиці Сил оборони.

Чоловікові оголошена підозра за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

На сьогодні диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів