Шахраї ошукали трьох жінок на Львівщині

13:10 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: news24.in.ua

Упродовж червня до Дрогобицького міського відділу міліції звернулися троє місцевих мешканок, які повідомили, що їх ошукали шахраї на загальну суму понад 12 тисяч гривень.

Дві мешканки міста Дрогобича розповіли правоохоронцям, що до них зателефонували невідомі й повідомили, що їхні сини скоїли кримінальні правопорушення, а для того, щоб міліціонери не притягували їх до кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші. Загалом потерпілі перерахували на рахунки зловмисників більше 10 тисяч гривень.

У третьому випадку до працівників міліції звернулася також місцева мешканка та розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, котрий представився працівником служби безпеки одного з банків та в шахрайський спосіб зняв з її банківської картки майже дві тисячі гривень. Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також розповіли:

«Працівники банківських установ не мають правадзвонити до клієнтів та просити їх назвати Pin-код до банківської картки або називати їм код, який клієнту щойно надійшов у вигляді СМС-повідомлення. Такі операції працівники банківських установ можуть здійснювати лише у відділеннях банків та у присутності власників банківських карток.

Що стосується випадків з шахраями, котрі телефонують та розповідають історію, що нібито їхні родичі потрапили у міліцію та, щоб не притягати їх до кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші. Правоохоронці вкотре закликають громадян першочергово перевірити слова незнайомців, зателефонувавши безпосередньо до своїх родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталася ситуація, про яку стверджують можливі шахраї.

Якщо ж до близьких не можливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. Саме тоді ви зможете вберегти себе від шахраїв. Будьте пильними та обережними, не довіряти тим, кого не знаєте».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів