Шахрай видурив у жителя Бродівщини 4100 гривень

12:32 19 жовтня 2016 р.

56-річний батько запитав у свого сина про те, чи у нього виникли проблеми, лише після того, як «залагодив» їх за порадою афериста.

У Бродівське районне відділення поліції звернувся 17 жовтня за допомогою 56-річний мешканець одного зі сілу, який повідомив, що до нього зателефонував невідомий, котрий представився працівником поліції, й заявив, що у його сина поліцейські виявили наркотики. Тож якщо батько хоче «залагодити справу», він повинен переказати на банківський рахунок вісім тисяч гривень, бо в іншому випадку його син буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

«Поліціянт» декілька разів наголосив, щоб батько не переривав телефонну розмову, оскільки тоді він не буде «допомагати». Розгублений чоловік погодився переказати на рахунок, який вказав «правоохоронець», чотири тисячі сто гривень, оскільки більше не мав, а решту грошей пообіцяв віддати на наступний день.

Шахрай на таку пропозицію погодився і вони домовились зустрітись у певному місці для «обговорення деталей». Заявник переказав кошти, приїхав на вказане місце, проте, нікого не дочекавшись, зателефонував до сина і з’ясував, що ні про які наркотики той не знає, ніхто його не затримував і в поліції він не був.

Зрозумівши, що став жертвою шахрая, батько звернувся за допомогою у поліцію. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу, яка передбачає за шахрайство штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправниі роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Про це повідомили сьогодні, 19 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів