СБУ оприлюднила відео затримання посадовця ЛМР на хабарі

14:35 20 березня 2024 р.

Фото до новини

За 2000 доларів США корумпований чиновник гарантував «погодження» документації у містобудівній сфері.

Служба безпеки України затримала посадовця Управління охорони історичного середовища Львівської міськради, пише DailyLviv.com.

Оперативники СБУ задокументували злочинні дії чоловіка та затримати його «на гарячому» під час одержання частини хабаря - 1250 доларів США.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від місцевого підприємця 2 000 доларів США хабаря.

За ці гроші підозрюваний обіцяв виготовити та погодити облікову документацію на об’єкт. Зокрема надати дозвіл на подальшу діяльність закладу громадського харчування в одній з пам’яток архітектури Львова.

Окрім того, запевняв, що може вплинути на позитивне вирішення питання в інтересах заявника в суді, щодо скасування припису з демонтажу огорожі та освітлення на терасі будівлі. Оскільки  він є представником від міської ради у вищевказаній справі.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ним раніше обумовленої другої частини коштів.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, вчора, 19 березня, керівниця управління  охорони історичного середовища Тетяна Балукова повідомила, що Львівська міська рада максимально сприятиме в розслідуванні й дякує фахівцям Управління СБУ у Львівській області за роботу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів