СБУ не підтверджує, що затриманий за підозрою в розбещенні був її співробітником

12:00 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Натомість активіст руху «Київ-проти» стверджує, що бачив його посвідчення з мокрими печатками.

Як інформують сьогодні, 18 жовтня, «Коментарі», затримання майора Служби безпеки України, який працював в управлінні військової контррозвідки, за підозрою в розбещенні дітей, викликало у центральному апараті СБУ на Володимирській ефект вибуху бомби. Видання нагадує відтак, що днями біля станції столичного метро «Палац «Україна» затримали 47-річного Валентина С., який листувався з 15-річним школярем у соцмережі.

Тож активісти «Київ-проти» виставили як наживку  15-річного киянина на ім’я Максим, і затримали Валентина на гарячому, коли він уже готовий був йти до підлітка на квартиру та активно схиляв його до статевого контакту. Коли ж на виклик активістів приїхав наряд «Беркута», Валентин представився співробітником СБУ і заявив, що зараз він проводить спецоперацію.

Однак він був доставлений в Голосіївський РУВС, туди ж активісти передали відеозапис спілкування, пишуть «Вести». Активіст руху Валерій Тронц запевняє, що затриманий стовідсотково був співробітником СБУ, бо бачив його посвідчення з мокрими печатками.

Тим часом у міліції кажуть, що все, що у них є у цій справі – це заява громадського працівника і дві мобілки, вилучені у затриманого. «Ми прийняли заяву, зареєстрували з кваліфікацією за ст. 156 КК «Розбещення неповнолітніх», однак у нас досі немає свідчень потерпілого, - сказала прес-офіцер Голосіївського РУВС Юлія Мусташ. – Вилучені мобілки зараз на експертизі».

При цьому вона досі не підтверджує, що затриманий був співробітником СБУ. Разом із тим, джерела видання в СБУ повідомляють, що затримання майора спецслужби, який працював в управлінні військової контррозвідки, викликало в центральному апараті на Володимирській ефект вибуху бомби. 

«Майор був негайно звільнений заднім числом, – розповів один із оперативників СБУ на умовах анонімності. – У нього був високий рівень допуску до держтаємниці. Також, за чутками, затримання обернулося грандіозним скандалом у силовому відомстві. Його результатом стала перевірка співробітників на поліграфі. Поки детектор не пройшли співробітники окремих управлінь, їм наказали здавати службові посвідчення кадровикам у кінці кожного робочого дня.

Офіційно в прес-службі СБУ не коментують питання про затримання співробітника.

Як інформував «ЩЛ», за інформацією «Цензор.Нет», 10 жовтня співробітники міліції затримали майора Служби безпеки України за підозрою у розбещенні неповнолітнього, відтак усі співробітники СБУ пройдуть тестування із застосуванням детектора брехні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів