Усіх працівників СБУ перевірять на детекторі брехні?

13:36 17 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: http://detective-dnepropetrovsk.com/

«Обставини цієї історії занадто скандальні і шокуючі, щоб в це можна було повірити до отримання офіційної інформації».

За інформацією «Цензор.Нет», «10 жовтня співробітники міліції затримали майора Служби безпеки України під час зустрічі з 15-річним юнаком, за підозрою у розбещенні неповнолітнього». Про те, як події розгорталися далі, видання розповіло в публікації «Скандал у СБУ: у лавах контррозвідники завівся майор-збоченець»:

«Затримання викликало безпрецедентний скандал у спецслужбі, який, цілком ймовірно, завершиться кадровими висновками. Обставини цієї історії занадто скандальні і шокуючі, щоб в це можна було повірити до отримання офіційної інформації.

Як повідомляє джерело «Цензор.Нет» в СБУ, майор вів анонімнелистування на одному з інтернет-сайтів знайомств, цікавлячись неповнолітніми хлопчиками – під псевдонімом «Універсальний солдат». Громадські активісти, які займаються розшуком педофілів в соціальних мережах і оприлюдненням їхніх імен, вирішили спіймати педофіла. Про це повідомив Валерій Тронц, учасник антипедофільского фронту під назвою «Київ-Проти».

Хлопчик зустрівся з чоловіком, який одразу ж почав домагатися інтимних стосунків з неповнолітнім. Вся бесіда фіксувалася на відео і аудіо. Коли всі докази проти себе незнайомець вимовив, з'явилися активісти, які зажадали від збоченця назватися. Педофіл заявив, що він майор СБУ на спецзавданні, і демонстративно розмахував службовим посвідченням перед відеокамерою.

Активісти викликали міліцію, яка, за даними «Цензор.Нет», з'ясувала, що затриманий справді є майором департаменту контррозвідки СБУ і має високий рівень доступу до державних таємниць. У результаті перевірки доказів управлінням внутрішньої безпеки СБУ факти звинувачення проти майора повністю підтвердилися.

Це викликало безпрецедентний скандал в СБУ. Справа майора-педофіла, за словами джерела, стала предметом пояснень, які глава СБУ Якименко був змушений давати особисто главі держави В.Януковичу.

Як повідомляє наше джерело, Президент нібито заявив: «Гаразд з корупцією хреново боретеся , але якого ви почали п…рів плодити!»
Настільки бурхливої реакції на правопорушення керівництва СБУ, на думку співробітників, в історії спецслужби не було ще ніколи. 
Починаючи з понеділка, 14 жовтня близько сотні співробітників департаменту контррозвідки, внутрішньої безпеки, інспекції, оперативних підрозділів позбулися службових посвідчень

Подія безпрецедентна, оскільки тепер у більшості співробітників СБУ відсутні документи, що засвідчують службовий статус. Тобто тепер більшість співробітників спецслужби не мають права проводити слідчо-оперативні заходи – їм нічим підтвердити свою особу і право носіння зброї, ведення стеження.

Склалася дивно скандальна і водночас анекдотична ситуація. Посвідчення СБУ будуть повернуті співробітникам тільки після проведення спеціального психологічного тестування особового складу.

Тестування із застосуванням детектора брехні в обов'язковому порядку пройдуть всі співробітники  Служби безпеки. За даними «Цензор.Нет», таке розпорядження підписав голова СБУ Якименко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів