Російські гакери викрали дані лікарні в одній з європейських столиць та вимагають викуп

10:24 2 липня 2024 р.

Фото до новини

Зловмисники викрали дані про пацієнтів, обстеження, медичні дослідження, операції, про органи та донорів, дані з банку тканин, а також дані про співробітників.

Група гакерів, яку вважають пов’язаною з Росією, викрала критично важливі дані в однієї з лікарень у хорватському Загребі та вимагає викуп. Про це повідомляє "Балканський оглядач" з посиланням на місцеві ЗМІ, пише DailyLviv.com.

Постраждав Університетський лікарняний центр у Загребі (KBC Zagreb). Атака сталася ще минулого тижня, 27 червня, але деталі стали відомі лише зараз. Відповідальною називають групу LockBit 3.0, яка вже відома серією здирницьких атак у різних країнах світу, а на її лідера наклали санкції. 

Читайте також: Гакери створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Зловмисники викрали дані про пацієнтів, обстеження, медичні дослідження, операції, про органи та донорів, дані з банку тканин, а також дані про співробітників.

Гакери вимагають від лікарні до 18 липня сплатити викуп, його суму не називають. 

Читайте також: Російські хакери атакували камери відеоспостереження в українських кав'ярнях

Лікарняний центр зазнав атаки за день після того, як хакери атакували низку хорватських державних установ – Міністерство фінансів, податкову, Національний банк і Загребську фондову біржу. 

Відповідальність за той напад взяло на себе російське угруповання NoName057(16), яке протягом минулого року і раніше здійснювало атаки також в низці інших країн Європи. 

Нагадаємо, російська гакерська група UAC-0050, видаючи себе за представників української влади, відправляла небезпечні електронні листи посадовцям у Польщі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів