«Регіонал» хоче амністії організаторам розгону Майдану

13:07 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.com

Нардеп Колесніченко буде клопотати в тому числі про Попова й Сівковича (на фото – відповідно, зліва й справа).

Народний депутат від фракції «Партії регіонів» Вадим Колесніченко заявив у коментарі київській газеті «КоммерсантЪ-Украина», що готовий внести у Верховну Раду законопроект про амністію для організаторів розгону учасників акції 30 листопада, в тому числі – для голови Київської міської адміністрації Олександра Попова та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича. «Регіонал» розповів із цього приводу таке:

«Проект практично готовий. Думаю, протягом тижня його можна буде внести у Верховну Раду. Цей закон ми готували під конкретні виклики часу, тому поки я не розглядав питання щодо осіб, яких ви назвали (Олександр Попов, Володимир Сівкович). В документі повинні бути вказані конкретні статті, а мені поки не до кінця зрозуміло, що їм інкримінують. Але якщо мова йде про закон, то амністія не може бути застосована вибірково – якщо вона для всіх, то для всіх».

В опозиції ініціативу Вадима Колесніченка назвали передчасною. Зокрема, заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв сказав із цього приводу: «Нам потрібно знайти не виконавців, а замовників. Влада зараз знайшла цапа-відбувайла, але вони вже дають свідчення: Коряк свідчить проти Захарченка, Попов прямо вказує на Клюєва, потрібно йти далі, і доріжка виведе до Януковича. Тоді і можна буде говорити про якусь амністії. Зараз це питання передчасне».

Як повідомляв «Щоденний Львів», керівник Генпрокуратури Пшонка заявив, що нею вручені повідомлення про підозру в перевищенні влади у зв'язку з розгоном Євромайдану в ніч на 30 листопада тодішнім заступнику секретаря РНБО Володимиру Сивковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів