Пив пиво за кермом. У Польщі затримали водія-дальнобійника з України

12:31 25 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Поліція затримала п’яного українця, який керував 30-тонною вантажівкою.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com.

У другій половині дня минулої суботи до правоохоронців надійшло кілька повідомлень про те, що водій вантажівки з українськими номерами, ймовірно, перебуває в стані алкогольного сп’яніння, на що вказувала його нестабільна поведінка за кермом. Один водій, який обганяв вантажівку, повідомив, що її водій пив пиво з бляшанки просто під час руху.

Отримані повідомлення вказували на те, що вантажівка рухалася у східному напрямку по автобану А4 і знаходилася на 485 кілометрі. На місце події було направлено поліційний патруль.

Співробітники поліції дуже швидко помітили червону вантажівку з українськими номерами, яка їхала в напрямку Дембіци. Вони прослідкували за ним і наказали водієві зупинитися на безпечній стоянці.

Водія допитали. Виявилося, що це 30-річний громадянин України, який їхав з товаром з Неполоміце до Одеси. Тест на тверезість показав 1,28 мг/л алкоголю в повітрі, яке він видихав, що перевищує 2,5 проміле алкоголю в організмі.

Читайте також: Біля Вроцлава українець на Porsche 911 в'їхав у дерево, є загиблі

Водіння в такому стані, згідно з польським законодавством, тягне за собою вилучення водійського посвідчення на три роки, мінімальний штраф у розмірі 5 000 злотих і покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Як писав Dailylviv.com раніше, у Польщі бракує понад 130 тисяч водіїв вантажівок. Скільки платять

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів