Прикордонники перешкодили на Львівщині незаконному вивозу дитини

12:18 11 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Громадянка України прямувала до Польщі з підробленими на дитину документами.

Учора в пункті пропуску «Шегині» на Львівщині прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу за кордон малолітньої дитини. 35-річна жителька Хмельницької області прямувала до Польщі разом з своєю чотирирічною донькою та надала на паспортний контроль нотаріально посвідчену заяву батька дитини.

За результатом перевірочних заходів з’ясувалось, що дана заява є незаконно виданою, оскільки батько дівчинки вже певний час перебуває за кордоном. В порядку забезпечення законності прикордонники негайно проінформували працівників органів внутрішніх справ.

Про це повідомили сьогодні, 11 вересня, на сайті Державної прикордонної служби України, де також нагадали: «Згідно українського законодавства неповнолітні діти виїжджають за кордон за наявності документів, що дають право на його перетин, нотаріально-засвідченої заяви батьків про згоду на вивіз дитини та у супроводі дорослих. За відсутності зазначених документів та у разі незаконної видачі доручень, або їх підробки, подорожуючим буде відмовлено у перетині кордону та, крім того, обов'язково повідомлено працівників органів внутрішніх справ про виявлення ознак злочину за статтею 358 Кримінального Кодексу України. Всього з початку року на ділянці відповідальності Мостиського прикордонного загону з тих чи інших причин відмовлено в пропуску через державний кордон 202 дітям».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів