Прикордонники й СБУ вилучили на Львівщині 10429 таблеток наркотичної дії

21:10 16 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

35-річний українець заховав «Subutex» у пакунках із зернами кави.

«Чергову партію таблеток наркотичної дії виявили правоохоронці в пункті пропуску «Краковець» на Львівщині», – повідомили сьогодні, 16 квітня, Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, де також розповіли подробиці:

«Прикордонники Мостиського загону разом з працівниками Служби безпеки України та митниці знайшли серед речей у багажному відділенні автомобіля чеської реєстрації, який в’їжджав в Україну по смузі руху «Зелений коридор», 10429 таблеток «Subutex», діючою речовиною якого є бупренорфін, котрий класифікується як наркотичний засіб та заборонений до вільного переміщення через державний кордон України. Автомобілем марки «Рено» керував 35-річний українець, житель Івано-Франківщини, який, аби приховано перевезти таблетки через кордон, розфасував їх поміж речей, у тому числі в спеціально запаяні пакунки із зернами кави, які візуально не відрізнялись від заводської упаковки.

Однак за наявною оперативною інформацією правоохоронці скерували автівку на поглиблений огляд, викликали працівників Служби безпеки, до огляду також залучили спеціального собаку з пошуку наркотичних речовин – Бангу. Свою причетність до спроби переміщення через державний кордон наркотичних засобів громадянин не заперечував, тривають слідчі дії.

Упродовж цього року на ділянці Мостиського прикордонного загону це вже третій випадок попередження спроб переміщення через державний кордон України значної партії таблеток «Subutex». Всього ж припинено дев’ять спроб переміщення сильнодіючих та наркотичних речовин, зокрема кокаїну, марихуани, препаратів-прекурсорів «Cirrus», препаратів, що містять психотропні речовини «Феназепам» та сильнодіючих таблеток «Danabol».

Згідно Кримінального кодексу України мінімальне покарання за злочин передбачений статтею 305 «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, що були предметом контрабанди».

Про це повідомили сьогодні, 16 квітня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів