Прикордонників судитимуть за Саакашвілі

15:48 1 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Прикордонників судитимуть за затримання Міхеіла Саакашвілі та депортацію його до Республіки Польща.

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ, пише DailyLviv.

У повідомленні зазначено, що офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно посадовців Державної прикордонної служби України за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор Департаменту оперативної діяльності та начальник Окремого відділу для виконання спеціальних завдань Державної прикордонної служби України організували та в лютому 2018 року здійснили незаконне затримання М. Саакашвілі у м. Києві. Після цього його примусово перемістили літаком до Республіки Польща в порядку реадмісії.

Стосовно інших високопосадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, розслідування триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагкадаємо, Саакашвілі їде у Львів замість Краківця.

Саакашвілі зустріли в пункті пропуску на Львівщині спецпризначенці в бронежилетах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів