Прокурори Львівщини ініціювали притягнення до відповідальності 34-х чиновників

13:22 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

Бо виявили під час перевірок факти неналежної реалізації адміністраціями визначених законом повноважень у галузях науки, освіти, охорони здоров’я, культури, соціального забезпечення та соціального захисту населення, зайнятості, праці, а також з питань затвердження та виконання бюджетів, реалізації державних та місцевих програм.

Повідомляючи про це, прес-служба прокуратури Львівської області, додає, що, зокрема, внесено подання на виявлені порушення при проведенні управлінням капітального будівництва Львівської ОДА закупівель за державні кошти, законності їх використання, своєчасності виплати заробітної плати, а також неналежного виконання заходів, визначених Державною програмою «Забезпечення житлом інвалідів війни». Окрім того, не здано у встановлені терміни в експлуатації будинки у м. Львові та м. Дубляни, у зв’язку з чим десять осіб пільгової категорії не одержали квартир.

Щоправда, за результатами розгляду подання прокуратури області наразі притягнуто до відповідальності «аж» одного посадовця Департаменту фінансів Львівської ОДА. Бо в діяльності вказаного департаменту прокуратура виявила порушення при виконанні місцевих бюджетів. Зокрема, неналежну підготовку розрахунків до обласного бюджету, неякісне проведення аналізу стану і тенденцій соціально-економічного та культурного розвитку області.

А загалом за наслідками перевірок органами прокуратури Львівської області внесено понад 20 подань, у яких поставлено питання про притягнення до відповідальності 34 посадових особи місцевих адміністрацій. У прес-службі зазначають також, що впродовж року правоохоронці стосовно посадовців місцевих РДА та органів самоврядування зареєстрували десять кримінальних проваджень.

Окрім того, на усунення виявлених порушень у їх діяльності прокурори внесли 330 документів реагування, за результатами розгляду яких 237 посадових осіб притягнуто до відповідальності. А також складено шість протоколів про адміністративні корупційні правопорушення, які розглянув суд, а винних осіб притягли до відповідальності. Зареєстровано й кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди, у якому досудове слідство завершено та скеровано до суду.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів