Прокуратура у Львові отримує від міста тисячі квадратних метрів безкоштовно, - мер

18:08 7 травня 2020 р.

Фото до новини

Про це міський голова Львова Андрій Садовий сказав, коли приїхав підтримати у суді керівницю управління комунальної власності ЛМР Інну Свистун.

Сьогодні в суді триває розгляд справи про обрання запобіжного заходу керівниці управління комунальної власності ЛМР Інні Свистун. Як зауважив мер міста Андрій Садовий, який приїхав до суду підтримати посадовицю, ці звинувачення — безпідставні, адже Інна Свистун є принциповим і чесним керівником, за час роботи якої Львів має лідерство серед інших міст України по залученню коштів від малої приватизації у системі ProZorro.Продажі.

«Є чіткий протокол — під час карантину в суді можуть бути тільки сторони процесу. Тому мене і моїх колег, депутатів міської і обласної ради, які прийшли підтримати Інну Свистун, не пустили. Інна Свистун — це кристально чесна людина, фахівець з великої букви. Власне, дякуючи її важкій праці, в минулому році бюджет міста і держави отримав 450 млн грн. Вона є лідером в Україні по роботі в системі ProZorro — це велика доля бюджету. І ці звинувачення, які пред’явила прокуратура, є необґрунтовані, тому що її звинувачують в тому, що місто надає громадським організаціям, творчим спілкам приміщення за пільговою ціною. Тобто є рішення сесії, постанова Кабміну, де це чітко регламентовано, а прокурори говорять, нехай вона заплатить ці кошти, які бюджет не отримав.

Вибачте, , і зараз йти до художників, митців, різних громадських організацій, які надають соціальні послуги, волонтерів, і казати, щоб вони платили? Я не можу цього зрозуміти. Але я дивлюся, як деякі багатії з кримінальним минулим намагаються це підкручувати, і розумію, що є умисел. Ми майно красти не даємо, і наповнюємо бюджет міста серйозними коштами. Напевно це комусь заважає. Тому я спокійний, тому що правда буде на нашій стороні, Інна Свистун все робить в рамках чинного законодавства.

Жаль, що в прокуратурі не розібралися з цією справою. Я не хочу вірити, що прокурор області — фахова людина, могла підписати це, розуміючи всю правову основу. Хто буде помагати громадським організаціям, волонтерам, якщо не місто?

Є наприклад, громадська організація «Жіночі перспективи», яка займається соціальним підприємництвом. Які до них можуть бути претензії? Їм треба низько кланятися за ту роботу, яку вони роблять. Я увесь цей список не читав, але кожна організація вам надасть звіт, що вони зробили. В нас є сотні організацій, які від міста отримують приміщення за пільговою ціною, і це нормально. Не керівник управління вирішує, кому дати приміщення, а кому ні: є постанова Кабінету Міністрів, є рішення сесії, є закон. Це основа", — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора керівниці міського управління комунальної власності Інні Свистун вручили повідомлення про підозру у службовій недбалості. Як запевнила Інна Свистун, це чергова спроба усунути її від займаної посади, адже багатьом не подобається її принципова позиція щодо управління комунальним майном. Тож юристи це будуть оскаржувати.

Про це повідомила пресслужба ЛМР

"Щоденний Львів" повідомляв, що прокуратура звинувачує Інну Свистун у службовій недбалості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів