Прокуратура звинувачує Інну Свистун у службовій недбалості

18:45 6 травня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні керівниці міського управління комунальної власності Інні Свистун вручили повідомлення про підозру у службовій недбалості.

Як запевнила Інна Свистун, це чергова спроба усунути її від займаної посади, адже багатьом не подобається її принципова позиція щодо управління комунальним майном. Тож юристи це будуть оскаржувати.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Підозри ще не було. Була петиція про усунення від роботи, створювали комісії, робили різне — але підозри ще не вручали. З огляду на те, як виглядала ситуація з врученням підозри, і які журналісти одразу з’явилися в момент після прокурора, яка вручала підозру, — розумію, звідки ростуть вуха.

Суть підозри — прокурор звинувачує мене в тому, що я уклала договори оренди з громадськими організаціями, творчими працівниками — тобто різними художниками та мешканцями міста Львова за заниженою орендною ставкою. Але управління не може рухатися «вліво» чи «вправо» при укладенні договорів оренди. Воно керується виключно ухвалою сесії, яка визначає ці орендні ставки, і експертною оцінкою, яку роблять експерти, які мають відповідну ліцензію. Суть в тім, що ми, укладаючи договори оренди, наприклад, з громадськими організаціями, як передбачає ухвала сесії, застосовуємо орендну ставку до 70 метрів — 2%, понад 70 метрів — 6%. Чому такий розподіл? Місто в такий спосіб, приймаючи ухвалу, надало певні преференції і підтримку громадським організаціям, творчим працівникам, знизивши для них орендну плату, намагаючись підтримати їхню діяльність і розвиток.

Прокурор вважає, що ми для тих громадських організацій і для мешканців повинні були застосовувати ставку 6% у разі, якщо площа приміщення менша, як 70 метрів. Ті орендні ставки управління застосовує з 2007 року, відколи управління створене. Договори по цих громадських організаціях, до речі, в тому числі, які фігурують в інформації Діденко, були в судових розглядах по стягненню боргу, і суд також не встановив якихось порушень чинного законодавства чи невідповідностей", — пояснила Інна Свистун, керівниця управління комунальної власності ЛМР.

Відтак, вона вважає, що це замовна діяльність у зв’язку з тими діями, які вона робить як керівник управління.

«Загалом Діденко вважає, що внаслідок укладення за таким, на її думку, неправильним підходом договорів оренди з громадськими організаціями і мешканцями, бюджет міста за ті роки втратив понад 1 мільйон гривень. Щоб ви розуміли, управління щорічно генерує до міського бюджету не менше 100 млн грн.

Я розумію, що моя робота не подобається багатьом депутатам, і у зв’язку з цим вже було багато різних спроб і усунути мене від роботи, і звільнити. Звісно, юристи це оскаржать, це все стане явним і зрозумілим. Мені сумно від того, що прокурор бере участь у таких справах", — додала Інна Свистун.

Нагадаємо, сільського голову на Львівщині засудили за привласнення бюджетних коштів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів