Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців «Львівобленерго»

10:23 9 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

У правоохоронній установі дійшли висновку: «Службові особи ПАТ «Львівобленерго» незаконно припиняли енергопостачання КП «Бориславводоканал».

Прокуратурою Львівської області, враховуючи значний суспільний резонанс, вивчено питання правомірності відключення КП «Бориславводоканал» від енергопостачання. Відтак, ґрунтовно проаналізувавши чинне законодавство, у прокуратурі дійшли висновку, що службові особи ПАТ «Львівобленерго» незаконно припиняли енергопостачання КП «Бориславводоканал», чим завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам, інтересам юридичних осіб та окремих громадян, в тому числі, порушили їх конституційні права.

Зокрема – статтю 6 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» передбачено, що державною політикою в цій сфері забороняється відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від систем енергопостачання, як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення. У той же час, внаслідок припинення подачі електроенергії комунальному підприємству «Бориславводоканал» у місті Бориславі та селищі Східниця водопостачання та водовідведення, було позбавлено 10 загальноосвітніх шкіл, 20 дитячих садочків, 9 лікувальних та 20 санаторно-курортних закладів, а також 8 тис. споживачів, які проживають у багатоквартирних будинках.

Крім того, у прокуратурі зазначають, що службові особи ПАТ «Львівобленерго» теж не взяли до уваги той факт, що вказаним водоканалом вживались заходи до погашення заборгованості за спожиту електроенергію, зокрема останній платіж ними здійснено 3 червня в розмірі 162 тисяч грн. Крім цього, комунальне підприємство пропонувало розтермінувати наявну заборгованість.

З огляду на викладене, 8 червня прокуратурою Львівської області розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб ПАТ «Львівобленерго» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Про це повідомили сьогодні, 9 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів