Прокуратура наполягла на виплаті підприємствами Львівщини ще понад 2,5 млн. зарплати

12:30 6 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ukurier.gov.ua

Нею скеровано до суду шість кримінальних проваджень із цього приводу.

Про це повідомляє сьогодні, 6 листопада, прес-служба прокуратури Львівської області. За її інформацією, внаслідок заходів, вжитих органами прокуратури, працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія» виплачено понад 1,2 млн. грн. заборгованої заробітної плати, а ПАТ «Стебницьке ДГХП «Полімінерал» – 604 тисячі.

Загалом цього року за наслідками наглядової діяльності органами прокуратури Львівської області в цій сфері розпочато 16 кримінальних проваджень на суму 13,9 млн. грн. Шість із них уже скеровано до суду.

Зокрема, в жовтні поточного року з обвинувальним актом скеровано до суду кримінальне провадження стосовно генерального директора ПрАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» – за умисну безпідставну невиплату заробітної плати працівникам підприємства на суму 3,7 млн. грн. А під час розслідування у п’яти кримінальних провадженнях керівники підприємств повністю виплатили своїм працівникам зарплату, у зв’язку з чим їх закрито.

У решті – триває досудове розслідування. Ще 7,8 млн. грн. заборгованої зарплати виплачено за результатами розгляду 65 документів прокурорського реагування.

За порушення у цій сфері до відповідальності притягнуто 12 посадових осіб органів державного контролю та 20 – органів виконавчої влади й місцевого самоврядування. Питання додержання конституційних прав громадян на своєчасне одержання заробітної плати перебуває на щоденному контролі органів прокуратури Львівської області.

Як повідомляв «ЩЛ», директор «Монтажника-Львів» свідомо не виплачував зарплату працівникам і щойно після втручання прокуратури її видали на «Поляроні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів