Прокуратура Львівщини відкрила справу за фактом приватизації газопроводу

10:05 25 листопада 2016 р.

Працівники прокуратури Львівської області встановили, що частину газопроводу «Винники» – «Іскра» була приватизована всупереч законодавству.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 25 листопада, що цією правоохоронною установою зареєстровано за фактом незаконної приватизації державного майна кримінальне провадження за частиною 2 статті 233 Кримінального кодексу України. Йдеться про частину газопроводу високого тиску ГРС «Винники» – ВО «Іскра» протяжністю понад вісім кілометрів та орієнтовною вартістю майже 24 мільйонів гривень.

Як встановлено прокуратурою, зазначений об’єкт газотранспортної системи України, усупереч законодавству, під час приватизації майна державного підприємства «Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» наказом Фонду державного майна України був переданий у власність ВАТ «Іскра». Відтак, зазначені протиправні дії призвели до приватизації частини газопроводу, яким забезпечувалось газопостачання не лише ВАТ «Іскра», а й споживачі двох населених пунктів Пустомитівського району. У подальшому, цей об’єкт інфраструктури відчужено іншій юридичній особі. Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено органам Національної поліції у Львівській області та взято на контроль прокуратурою області.

Газопровід ГРС «Винники» – ВО «Іскра» збудовано в 1979 році державним, на той час, підприємством Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» за кошти державного бюджету та прийнятий в експлуатацію державною приймальною комісією 15 грудня 1979 року.Згідно з чинним законодавством України, не допускається приватизація трубопровідного транспорту та об’єктів інженерної інфраструктури міст – мережі, споруди, обладнання, які пов’язані з виробництвом і постачанням споживачам води, газу, тепла, відведенням і очищенням сті¬чних вод. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів