Прокуратура Львівщини розшукала батьків дівчинки, яку продали німцю

12:05 29 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Районний орган реєстрації актів цивільного стану зобов’язано внести відповідні зміни в актовий запис про народження дівчинки й видати дитині нове свідоцтво про народження.

«Прокуратура вжила заходів, щоб дівчинка, яку матір погодилась продати громадянину Німеччини, знала справжню свою родину», – повідомили сьогодні, 29 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«У серпні минулого року на території Львівської області мав місце випадок намагання громадянином Німеччини незаконно перевезти через державний кордон України новонароджену дівчинку – громадянку України. За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за частиною 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), досудове розслідування у якому завершено, а обвинувальний акт знаходиться на розгляді в суді.

Тоді було встановлено, що незаконному вивезенню дитини за кордон сприяла її біологічна матір, яка через мережу Інтернет погодилась передати дитину за винагороду громадянину Німеччини. У зв’язку із цим, вона повідомила органу державної реєстрації актів цивільного стану неправдиві відомості про себе, а іноземця вказала батьком дитини.

При цьому, достовірно знаючи, що це не відповідає дійсності, останній визнав батьківство. Дитина на даний час перебуває у одному із будинків дитини у Львові та їй надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Водночас, прокуратурою Львівської області з метою відновлення порушеного права дитини на ім'я, а також права знати своїх батьків та реєстрації достовірних відомостей про народження, що визначено статті 7 Конвенції про права дитини, статті 7 Закону України «Про охорону дитинства», статті 133 Сімейного кодексу України та інших норм законодавства в інтересах малолітньої дитини подано до суду заяву про встановлення факту родинних відносин. За наслідками судового розгляду, вказану заяву прокуратури задоволено в повному обсязі, а районний орган реєстрації актів цивільного стану зобов’язано внести відповідні зміни в актовий запис про народження цієї дівчинки та видати дитині нове свідоцтво про народження». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів