Президент підписав указ про санкції проти лідера ОПЗЖ-кума Путіна

19:43 20 лютого 2021 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата Віктора Медведчука. Санкції розраховані на три роки.

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Офісу президента. Санкції запроваджені проти 19 юридичних осіб та 8 фізичних осіб. Серед них Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко, а також кілька громадян Росії.

До санкційного списку потрапили:

Костянтин Вацьковський - громадянин Росії

Валерій Донченко - громадянин Росії

Наталя Лавренюк - громадянка України

Сергій Лісогор - громадянин Росії

Оксана Марченко - громадянка України

Олександр Маслюк - громадянин Росії

Віктор Медведчук - громадянин України

Михайло Попов - громадянин Росії

Санкції проти Медведчука передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій на користування надрами. Також заборонений транзит ресурсів територією України, виведення капіталів за кордон. Крім того, він не зможе брати участь в приватизації, інвестувати за кордон, а також розміщувати валютні цінності на рахунках за кордоном.

Крім цього, Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського доручила повернути в державну власність нафтопровід "Самара - Західний напрямок". По території України проходить 1433 км нафтопроводу.

Нагадаємо, на засіданні РНБО в п'ятницю, 19 лютого, були також прийняті важливі рішення щодо загострення ситуації на Донбасі. Через секретність їх не будуть розголошувати. Також Зеленський доручив відповідним органам переглянути 5 сценаріїв щодо врегулювання на Донбасі. Ці сценарії були затверджені в грудні 2019 року.

РНБО постановила забрати у Медведчука нафтопродуктопровід протяжністю 1,1 тисячі кілометрів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів