Представник Путіна у Криму засуджений на 13 років. Заочно

19:47 18 березня 2019 р.

Фото до новини

Це рішення українського суду винесене через п'ять років після окупації Росією Криму.

Про це повідомив сьогодні у Фейсбук Генеральний прокурор України Юрій Луценко. "Крим - це Україна. До 13 років позбавлення волі заочно засуджено уповноваженого представника Президента РФ у так званому «Кримському федеральному окрузі»  Бєлавєнцева Олега Євгеновича, якого 18.03.2019 вироком Святошинського районного суду міста Києва визнано винним у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, підбурювання до державної зради та веденні агресивної війни проти України.

Слідством установлено та у суді доведено, що Бєлавєнцев О.Є. у період лютого-березня 2014 року, знаходячись на території Автономної Республіки Крим, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, організовував вчинення військовослужбовцями Російської Федерації у взаємодії з військовими козацькими товариствами дій, направлених на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, зміни меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом ведення агресивної війни для організації окупації та подальшої анексії території півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення територіальної цілісності України, а також у вказаний період підбурював українських військовослужбовців до вчинення державної зради.

Військові прокурори з честю підтримували обвинувачення на захист суверенної України: Руслан Кравченко, що вийшов з Криму після окупації, кримський татарин Айдин Худієв та киянин Ігор Німченко".

Це рішення суду винесене через п'ять років після окупації Росією українського Криму. 

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів