Правоохоронці затримали на Львівщині завідувача відділенням лікарні під час отримання хабара

15:44 28 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Медик вимагав 2,5 тисячі гривень за направлення встановлення пацієнту групи інвалідності.

«Завідувач відділенням хірургії міської лікарні вимагав від громадянина 2,5 тисячі гривень хабара. Працівники Управління захисту економіки та слідства (УЗЕ)  Національної поліції Львівщини затримали лікаря у службовому кабінеті», – повідомили сьогодні, 28 січня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також опублікували фото з місця події й розповіли подробиці:

«До працівників УЗЕ звернувся громадянин та повідомив про вимагання у нього хабара. За підготовку пакету документів та направлення чоловіка на обстеження, а також встановлення йому групи інвалідності завідувач хірургічним відділенням вимагає «винагороду».

Слідчим управління ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за чатиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 28 січня у результаті оперативно-слідчих заходів у службовому кабінеті працівники УЗЕ та слідства затримали медика.

У лікаря правоохоронці вилучили 2,5 тисячі гривень неправомірної вигоди, отриманої від пацієнта. Вирішується питання про затримання завідувача відділенням хірургії міської лікарні у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться заходи по встановленню інших фактів вимагання та одержання фігурантом хабарів. Медику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів