Правоохоронці вилучили на головному вокзалі Львова дві скриньки з пожертвами

14:00 2 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба управління МВС на Львівській залізниці

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі управління МВС на Львівській залізниці, співробітники транспортної міліції проводять «перевірку за фактом виявлення волонтерів на вокзалі».

У прес-службі управління МВС на Львівській залізниці повідомили сьогодні, 2 квітня, «Щоденному Львову»:

«Працівники транспортної міліції та представники громадських організацій виявили на вокзалі Львова два факти збору коштів волонтерами у громадян. За даними фактами проводиться перевірка. 

Так, працівники міліції патрульної служби лінійного відділу на станції Львів виявили на третьому пероні вокзалу Львів-Головний чоловіка у жилеті зеленого кольору з написом «Зміни світ – допоможи першим». В руках у нього знаходилась прозора скринька для збору коштів на лікування дитини.

Як пояснив 40-річний чоловік, він є волонтером однієї з благодійних організацій. На підставі договору між ним та цією організацією, він збирав пожертви для лікування дитини.

У іншому випадку до чергової частини лінійного відділу на станції Львів надійшло звернення від активіста громадської організацій «Дорожній контроль» про виявлення на території Львівського залізничного вокзалу громадянина під час збору коштів на АТО. Як з’ясувалось, чоловік у камуфляжній формі представився волонтером однієї з громадських організацій. Він, на підставі довіреності волонтерської служби, збирав кошти на потреби військовослужбовців і поранених в АТО.

Виявлені факти зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Громадян, що назвалися волонтерами, запрошено до чергової частини лінвідділу для перевірки документів дозвільного характеру по збору благодійних пожертв.

В присутності понятих скриньки з коштами у них вилучено. Проводиться перевірка».

Як інформував «ЩЛ», активісти й правохоронці оголосили війну псевдоволонтерам, на головному залізничному вокзалі Львова затримали двох шахраїв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів