Працівник Львівської митниці позбавив держбюджет мільйонів гривень

17:30 13 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.gp.gov.ua

Прокуратура Львівської області оголосила 41-річному працівнику митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці підозру в зловживанні службовим становищем.

Правоохоронці з’ясували, що працівник митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці безперешкодно пропустив у січні через митний кордон України вантажівку з незадекларованим товаром загальною вагою понад чотири тонни й вартістю майже 8,7 млн. гривень. Зокрема, у вантажівці були зарядні пристрої, мультимедійні системи, відеореєстратори, акумулятори, наручні годинники, телевізійні приставки, фітнесбраслети, сумки, карти пам’яті, роутери, навушники та інша техніка.

Зловживання митника службовим становищем призвели до ненадходження до бюджету податкових та митних платежів на загальну суму понад 2,5 млн. гривень. Правоохоронці кваліфікували це правопорушення за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), яка передбачає від трьох до шести років ув’язнення.

Про це повідомили в середу, 13 листопада, у прокуратура Львівської області.

Як інформував «Щоденний Львів», слідчі ДБР з’ясували, що державний інспектор, зловживаючи службовим становищем, умисно не провів належну перевірку транспортного засобу, у якому через державний кордон України перевозили незадекларований вантаж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів