Львівський митник завдав державі збитків на 2,5 млн. гривень, – ДБР

11:05 13 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.customs

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові оголосили державному інспектору відділу митного оформлення одного з митних постів Львівської митниці ДФС підозру у зловживанні службовим становищем.

Слідчі ДБР з’ясували, що державний інспектор, зловживаючи службовим становищем, умисно не провів належну перевірку транспортного засобу, у якому через державний кордон України перевозили незадекларований вантаж. Діючи з метою одержання неправомірної вигоди на користь третіх осіб, він не нарахував перевізнику митні платежі за ввезення товару.

Таким чином, було незаконно ввезено майже чотири тонни товарів народного споживання китайського виробництва, загальною вартістю 8,6 млн. гривень. Відтак, митник завдав державі збитків на 2,5 млн. гривень.

Йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам  служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Про це повідомили в середу, 13 листопада, у ДБР.

Як інформував «Щоденний Львів», ДБР запідозрило слідчого, що він винуватий у загибелі пасажира у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів