Посадовці «Бориславводоканалу» на Львівщині незаконно завищували тарифи для населення

10:45 5 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 25tv.com.ua

За матеріалами ревізії Держфінінспекції України у Львівській області, 2 червня поточного року слідчими органів внутрішніх справ зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України за фактами умисного зловживання службовим становищем посадовими особами комунального підприємства «Бориславводоканал».

Згідно з висновками проведеної ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства встановлено, що його службові особи, умисно, зловживаючи своїм службовим становищем своєчасно не вжили заходів до боржників, зокрема, не звернулись із позовними заявами до суду про стягнення з останніх завданих збитків. Як наслідок, підприємство недоотримало фінансових ресурсів на загальну суму понад 175 тисяч грн.

Окрім того, встановлено, що в результаті протиправних дій службових осіб КП «Бориславводоканал» підприємству заподіяно майнову шкоду в сумі понад 1,5 млн. грн. Зокрема, як свідчать результати проведеного Держфінінспекцією перерахунку обсягу заборгованості, останні упродовж 2012-2013 років незаконно завищували тарифи на послуги для населення з водопостачання та водовідведення, що спричинило утворення штучної заборгованості на підприємстві.

За попередніми даними у 2012 році така заборгованість становила 644 тисяч грн., а у 2013 – 765 тисяч грн. На даний час досудове розслідування триває та перебуває на контролі органів прокуратури.

Про це повідомили сьогодні, 5 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів