Поліція розповіла як розпізнала особу ймовірного вбивці Фаріон з-поміж 80 підозрюваних (відеотрансляція)

11:22 26 липня 2024 р.

Фото до новини

П'ять видів програмного забезпечення визначало чоловіка за підборіддям, яке не було закрите під час маскування панамою і окулярами.


Про це повідомило МВС, пише DailyLviv.com.

26 липня 2024 року у Львові Міністр внутрішніх справ представив деталі проведеної операції по затриманню підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Оперативно-розшукові дії тривали 139 годин. Над пошуком та затриманням підозрюваного працювала величезна команда оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України.

На місці вбивства мовознавиці Ірини Фаріон знайшли гільзу від спортивної кулі — це не бойова куля, повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Пістолет був перероблений. Його ще не знайдено.

9, 14 та 19 липня ймовірний стрілок винаймав нове житло через Booking. У всіх квартирах були балкони. Після прибуття до Львова він отримав посилку з одягом, яку відправив сам собі з Дніпра.

Перевдягався на різних етапах підготовки до вбивства. Серед маскування була і штучна борода, але нею не скористався.

Підозрюваний чекав на Фаріон близько двох годин, не сходячи з місця.

СБУ вважає, що вбивця виконував замовлення москви. З'ясовується його причетність до інших злочинів.

У телефоні ймовірного вбивці знайшли перелік інших політичних діячів, які могли стати його наступними жертвами. З-поміж них проросійський Макс Бужанський. Це прізвище назвав міністр внутрішніх справ.

Про мотиви вбивства Ірини Фаріон підозрюваний відмовляється говорити.

Сьогодні о 13.00 у Галицькому суді Львова прокурори клопотатимуть про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного у зумисному вбивстві Ірини Фаріон.

Як повідомляв DailyLviv.com, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у Фаріон. Унаслідок поранень вона померла у лікарні.

Читайте такожУ справі про вбивство Фаріон стався витік інформації

Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон сьогодні перевезуть з Дніпра до Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів