На Львівщині за притягнення невинних до відповідальності судитимуть оперуповноваженого та дізнавача

15:54 24 червня 2024 р.

Фото до новини

Наразі оперуповноважений звільнений з органів поліції.

Про це повідомила пресслужба обласна прокуратура Львівщини, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру старшому дізнавачу та колишньому оперуповноваженому одного із районних управлінь поліції ГУ Нацполіції Львівської області.

Їм інкримінують притягнення невинного до кримінальної відповідальності, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 372 КК України). Експоліцейського також підозрюють у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували схему притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи для підняття статистики розкриття правопорушень.

Для цього поліціянти створили штучні докази, а саме протоколи допиту свідків та потерпілого, а також протокол слідчого експерименту. На підставі цих доказів дізнавач підписав знаючи наперед неправдиве повідомлення про підозру невинному чоловіку.

Надалі на підставі цих фіктивних доказів було скеровано до суду обвинувальний акт стосовно потерпілого.

Наразі оперуповноважений звільнений з органів поліції.

За рішенням суду старший дізнавач відсторонений від займаної посади.

Довідково зазначимо, що до цієї злочинної схеми був залучений також начальник одного із відділів цього ж управління поліції. Матеріали відносно нього виділені в окреме провадження і обвинувальний акт скеровано до суду. Триває судовий розгляд.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Львівського управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів