Переправник через кордон може вийти з-під варти за 1,2 млн гривень

21:54 10 січня 2024 р.

Фото до новини

65-річний чоловік зголосився за грошову винагороду перевести з України до Польщі чотирьох чоловіків.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби, пише DailyLviv.com.

Місцевому жителю Львівської області, який організував схему з  незаконного переправлення осіб через кордон, оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ.

Як встановили правоохоронці, 65-річний чоловік зголосився за грошову винагороду перевести з України до Польщі чотирьох чоловіків призовного віку. За свої послуги він просив 4 000 доларів США з однієї особи. 

Читайте також: Пенсіонер зі Львова організував незаконний перетин кордону

Раніше чоловіка неодноразово затримували прикордонники за організацію незаконного трансферу через держрубіж. За спроби незаконно перевести через кордон дві групи іноземців українця було засуджено. А з початку запровадження  воєнного стану провідник перекваліфікувався з нелегалів на чоловіків, які мають намір уникнути мобілізації. Однак і цього разу йому не вдасться уникнути відповідальності. 

Читайте такожЗ ухилянта - в диякони: священнослужитель на Львівщині фальшував документи для виїзду за кордон

Слідчі повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Суд обрав організатору незаконної схеми запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 1,2 млн гривень. 

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського загону спільно  з працівниками УМП ГУНП та слідчими Самбірського відділу поліції ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Прикордонники зупинили різдвяний заплив через Тису ухилянтів-веслувальників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів