Пенсіонер зі Львова організував незаконний перетин кордону

10:34 26 грудня 2023 р.

Фото до новини

Встановлено, що зловмисник організував щонайменше чотирьом військовозобов’язаним громадянам України переправлення через державний кордон.

Про це повідомляє Dailylviv.com з посиланням на ГУ Нацполіції Львівщини

Львів’янина віком 64 роки, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно зі слідчими Самбірського районного відділу поліції та військовослужбовцями 7-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури, під час проведення спецоперації «Мігрант».

Читайте також: Прикордонники зупинили різдвяний заплив через Тису ухилянтів-веслувальників

Зокрема, підозрюваний інструктував своїх «клієнтів», забезпечував їх доставлення до кордону України з Республікою Польща, тимчасове проживання, а також надавав послуги з перевезення.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: З ухилянта - в диякони: священнослужитель на Львівщині фальшував документи для виїзду за кордон

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Як писав Dailylviv.com раніше, інспектор прикордонного загону з братом переправляли чоловіків за кордон.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів