Трансфер за $18 тисяч. «Переправлянт» з Львівщини висадив ухилянтів на півдорозі та втік

14:52 22 травня 2024 р.

Фото до новини

За цю суму організатор схеми мав доправити до кордону двох «клієнтів» - жителів Київської та Івано-Франківської областей.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише DailyLviv.com.

Оперативники Чопського прикордонного загону викрили ще один канал незаконного переправлення громадян України призовного віку до країн ЄС. За даними оперативників, його організував 48-річний житель Львівщини, добре обізнаний з ділянкою Закарпаття. Заходи проводилися у співпраці зі співробітниками Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Переправники підшуковували охочих через спільних знайомих або через соцмережі,  забезпечували їх доставку у прикордоння власним транспортом та супроводжували до держрубежу. Цього разу перетин кордону планувався у районі міста Хуст, на українсько-румунській ділянці. 

Організатора протиправної схеми затримали учора ввечері в одному із закладів громадського харчування міста Ужгород. При ньому також знайшли грошові кошти за оборудку у розмірі 18000 доларів США. За цю суму чоловік мав доправити до кордону двох «клієнтів» - жителів Київської та Івано-Франківської областей. Чоловікам наказали доїхати громадським транспортом до Ужгорода, звідки їх мали доставити до держрубежу автомобілем пособника.

У ході пошукових заходів прикордонники виявили на околиці села Чертеш Хустського району залишений транспортний засіб марки «Volkswagen» української реєстрації. За інформацією оперативників, водій, який віз «клієнтів» до кордону, висадив їх посеред дороги, щойно дізнався про затримання організатора. Аби сховати легковик, він зіштовхнув його у кювет та втік у невідомому напрямку.

Наразі особу пособника встановлено, тривають пошукові заходи. Транспортний засіб помістили на штраф майданчик Хустського РУП ГУНП у Закарпатській області. 

Організатора незаконного переправлення осіб через кордон затримали у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Тривають слідчі дії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів