Остапа Стахіва взяли під варту з п'ятого разу

15:47 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

СБУ, Нацполіція й прокуратура стверджують, що зібрали доказову базу і на її основі оголосили Остапові Стахіву кілька підозр.

Галицький райсуд Львова 2 жовтня обрав запобіжний захід блогеру Остапу Стахіву у вигляді тримання під вартою у СІЗО без права внесення застави. Його підозрюють у шахрайстві й поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних Сил України. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише DailyLviv.com.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, це була пʼята спроба щодо обрання запобіжного заходу. 25 вересня підозрюваний не зʼявився у суд, 27 вересня не прийшов на засідання з причини, що на той самий час були призначені слідчі дії, а протягом ще двох засідань підозрюваний подавав різні клопотання про відвід судді і відсторонення прокурора, в чому йому відмовили.

Оперативники Служби безпеки України у Львові провели обшуки у помешканні 39-річного Остапа Стахіва і в центрі друку «Копірум» 25 вересня. Крім того, обшуки пройшли у Києві в кількох осіб, які співпрацювали з львів’янином, повідомило слідство.

СБУ, Нацполіція й прокуратура стверджують, що зібрали доказову базу і на її основі оголосили Остапові Стахіву підозри: у поширенні інформації про розташування Збройних сил України, за частиною другою статті 114 (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України; а також у вчиненні кримінальних правопорушень за статтею 190 (шахрайство).

Остап Стахів вважає справу проти нього «сфабрикованою».

39-річний Остап Стахів під час пандемії COVID-19 був одним з очільників руху так званих «антивакцинаторів». У листопаді 2021 року Служба безпеки України оголосила Стахіву підозру в поваленні державноголаду, він проходив психіатричну експертизу.

Читайте такожВелосипедистка-порушниця, яку вчора забрав ТОР, виявилася соратницею Остапа Стахіва

Остап Стахів у львівському СІЗО став мільйонером

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів