Опозиція назвала тих, хто нацькували «Беркут» на Майдан (доповнено відеосюжетом)

20:15 14 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

А передусім нагадала, що керівництво міністерством внутрішніх справ здійснює Захарченко, «а не Попов і Сівкович».

Опозиція провела внутрішнє розслідування і з'ясувала, хто віддавав «Беркуту» наказ розганяти студентів на Евромайдані в ніч на 30 листопада. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Батьківщини, екс-заступник глави МВС Геннадій Москаль, 

Москаль нагадав, що згідно закону про міліцію, всі міліціонери підзвітні МВС і керівництво МВС здійснює міністр, «а не Попов і Сівкович» .

Розповідаючи про події ночі на 30 листопада, Москаль зазначив: «У 3:45, це зафіксовано чітко, один зі співробітників» Беркута «записав на мобільний телефон, начальник управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві Олег Мариненко. проводить інструктаж і ставить завдання «Беркуту» в АРК Крим , Полтавської , Чернігівської, Сумської, Луганської областей розігнати Евромайдан.

Команду давав і керував підполковник Каріндюк. Тому Мариненко, Каріндюку і командирам «Беркута «Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та Києва Генеральна прокуратура мала б висунути звинувачення і пред'явити повідомлення про підозру», – сказав він.

При цьому Москаль додав, що «Беркут «під час розгону студентів діяв з особливою жорстокістю: «Я вам хочу доповісти ще одне – для розгону студентів «Беркуту «видали не гумові, а пластикові кийки, які набагато небезпечніші і заборонені».

Про це повідомляє сьогодні, 14 грудня «ЛігаБізнесІнформ».

Як інформував «Щоденний Львів», лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що відсторонення голови Київської міськадміністрації Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича від займаних посад не може задовольнити учасників Євромайдану.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів