Названо працівників українського посольства в Польщі, які перевозили контрабанду до Євросоюзу (відео)

17:26 1 березня 2021 р.

Фото до новини

Слідчі ТУ ДБР у місті Львові за інформацією СБУ викрили протиправну діяльність організованої групи осіб, до якої входять чинні та колишні працівники Посольства України в Республіці Польща, а також військовослужбовець управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Закарпатській області.


Про це інформує ДБР у Львові, пише Dailylviv.

Ці особи займалися незаконним переміщенням товарів підакцизної групи через державний кордон України до країн Європейського Союзу, використовуючи дипломатичні імунітети та привілеї, а також службовий транспорт.

За встановленими проведеним розслідуванням даними, водій Посольства України в Республіці Польща та один із секретарів Представництва МЗС України перевозили товари підакцизної групи на службовому вантажно-пасажирському мікроавтобусі. До вказаної діяльності був залучений працівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Закарпатській області та експрацівник Посольства, а також син останнього – нині чинний аташе з консульських питань Посольства України в РП.

28 лютого 2021 року мікроавтобус був зупинений при виїзді з пункту пропуску, за кермом якого знаходився водій Посольства та аташе з консульських питань Посольства України в РП.

За результатами проведеного обшуку вказаного транспорту виявлено та вилучено:

    140 000 доларів США;
    67 200 євро;
    11600 польських злотих;
    золото 16 кг;
    8826 блоків з цигарками.

Орієнтовна собівартість вилучених тютюнових виробів за попередніми підрахунками становить близько 1 500 000 гривень.

Попередня кваліфікація правопорушення: незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Процесуальний нагляд здійснюється прокурорами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Оперативний супровід — ДКР СБУ та УСБУ у Львівській області, та спільно з Головним оперативно-розшуковим відділом Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Випадок для МЗС кричущий: працівників українського посольства в Польщі підозрюють у корупції, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів